Sortiment

Mikrobrygg

Spesialbrygg

Belgium Dubbel Celibacy

Vi fikk kloa i litt belgisk klostergjær og sparte til krans og levde flere timer i sølibat før bryggingen av dette ølet. 8,5% alkohol, tilsatt både sukker og sirup, i god belgisk stil.

Frank und Frei

Mm Labels Frank Und Frei

En ekte bayerische kellerbier ungespundet hefetrub. Vi trenger kanskje ikke si så mye mer om dette ølet, da vi regner med folk flest har stålkontroll på bayerische kellerbier ungespundet hefetrub. Men for de som fortsatt lurer er bayerische kellerbier ungespundet hefetrub Tyskland sin versjon av de tradisjonelle real cask ales fra England. Altså øl som er gjæret uten mottrykk, og dermed har et naturlig lavt kullsyreinnhold. En bayerische kellerbier ungespundet hefetrub er aldri feil!

#1 Sushiøl

M 01 Sushi

Vi fikk en utfordring om å lage juleøl. Etter mye smaking av øl og sushi kom vi, i samråd med Mathallen i Tromsø og Nofima, fram til at saison passet godt. Dette ønsket vi da å kombinere med gamle japanske skikker og tilsatte 40 liter grønn te.

RED Christ

M 03 Red Christ

En red ale brygget på samme oppskrift som i 2015, men denne gangen også på flasker - med etikett. Et mellommørkt juleøl-alternativ, for alle vet jo at julen ikke er hvit. Den er rød.

Yule Welcome

M 04 Yule Welcome

En engelsk bitter. I utgangspunktet ikke et vanlig juleøl, men passer til ribbe og pinnekjøtt!

K5 Amber Ale

K5 American Amber Ale

Eivin ønsket å lage et eget øl til Kjeller 5 og gikk løs på en amber ale. 

Parkenøl 2016

Jubileumsår for Parkenfestivalen og de ønsker å bruke lokale råvarer i bryggingen. Vi fikk tak i mjødurt fra Misvær som vi tilsatte i en pale ale. Mjødurten gav et fint preg av både sødme og bitterhet. 

Parkenøl 2015

Et eget brygg til Parkenfestivalen i Bodø.

Saisånn

Saisann

En urban ale. Café Sånn etterspurte en sterkere saison, så vi laget denne. 6,7%, med en amerikansk sitruspreget humleprofil og 8 kg fersk appelsin. 

FLOW ale

Et øl som ble brygget til 2-årsdagen til FLOW i Tromsø. 

Julebocken Bruse

Julebocken Bruse

Vinner av hjemmebryggerkonkurransen, Vegar Skogland, fikk ta med seg vinneroppskriften og brygge i mikrobryggeriet. En dobbelbock som fikk stå 9 måneder på lagring før salg.

Dobbel IPA

Dobbel ipa. Mer av alt. Mer sødme. Mer fylde og viktigst av alt - mer av humle!

Sweet Porter of Mine

Sweet Porter Of Mine

En lettere og mindre fyldig porter. 4,2% alkohol, og mindre av alt en tradisjonell porter har.

Haakon Senior

Haakon Sr2

Vår versjon av Macks klassiker Haakon. Brygget på samme oppskrift og fremgangsmåte, men 6,5% alkohol og ufiltrert.

Get it on!

Get It On Ipa

Oppkalt etter Turbonegers låt, rett og slett fordi IPA og rock går sammen som egg og bacon! Første versjon av vår brygghus-ipa.

Smoke Stout

Smoke Stout

Første utkast av det som skulle bli et standardbrygg. Røkt, sterk, smaksrik og hårete. Skikkelig tøffing!

Good Girls

Good Girls

Pale ale brygget i lag med Violet Road - navngitt etter en av sangene deres.

Kein Unsinn Rauchbier

Kein Unsinn

Rauchbier, eller røykøl, er for mange en ny opplevelse. Dette tradisjonsrike tyske brygget inneholder 96% røykmalt og 4% fargemalt. Brygget sammen med, og etter idé fra Marcus Buck.

Navnet betyr "no bullshit", og det er akkurat det dette er. 

Hexenschuss Schwartzbier

Hexenschuss Schwartzbier

Ekte tysk schwarztbier brygget sammen med, og etter idé fra Marcus Buck.

Saison

Saison Med Bul

Første utgave av det som skulle bli et av våre standardprodukt.

Keller Ale

Keller Ale

En humle-restefest! Her skulle vi bruke opp alle humlerestene vi hadde liggende. 13 sorter i antallet. Vi brygget den i åpne gjæringskar og karboniserte i lukkede tanker. 

Prins English Mild

Prins

Se for deg en brun engelsk pub, med lunken øl, uten kullsyre og lavt alkoholnivå. Dette ønsket vi å lage selv. Kunsten å lage alkoholsvake øl med mye smak er utrolig utfordrende. Løsningen ble få, men gode råvarer.

Smiths

Smiths2

En pale ale brygget for Smiths Sportsbar i Bodø

Fjøsnisse

Fjosnisse Stor

Rune ville se hvor langt han kunne tyne Mack-gjæren i denne varmgjærede, dobbelbocken med røykmalt. Svaret ble 9,99%. Ølet ble ikke solgt før 2015 julen.

Arctic Sour Beer

Hva skjer når man lager Arctic Beer, men bytter ut Macks gjærstamme med villgjær? Man får Arctic Sour beer. Vår første surøl, med nydelige toner av ripsbær og grønne epler. 

Eide Amber Ale

Vi fikk en utfordring om å lage et øl som skulle passe perfekt til høstens lammeretter, men også kunne være et drikkeøl. Brygget sammen med og for Eide Handel.

Mr.Christmas

Juleøl med nellikspiker og kanelbark. 

One Night Stand

Brygget i forbindelse med kulturnatta i Tromsø. Artig idé, gøy med åpen brygging, festlig navn, men selve ølet ble ikke noe særlig....

Sexy Brown

En brown ale. Bare sexy!

Moby Dick White Ale

En hvete ale, kanskje det lyseste ølet vi har laget.

Judas Yeast

"Høres ut som en jævlig dårlig idé, peis på". Dette var de oppmuntrende ord vi fikk fra bryggerimesteren når vi foreslo å lage et hveteøl med to forskjellige gjærstammer. 

Bigfoot Tripel

Belgisk tripel. Mesket i to omganger for å få nok malt gjennom brygghuset til de enorme alkoholmengdene. Et utrolig godt balansert øl på 9,5% som oppleves mer som 5-6%. Litt skummelt egentlig. 

Humla Suse

Ipa. Brygget med Chinook, Cascade og den überfrekke slovenske publikumsfavoritten Bobek.

German Ale

En tysk ale. Brygget til Sjakk OL i det gamle fullgodslageret til Mack.

Buktaøl 2016

Saison - 4,7%. Etter responsen på saison vs. sjømat fra 2015 gikk vi i tenkeboksen og forsøkte å forbedre suksessoppskriften.

Buktaøl 2015

Saison - 4,7%. Første gangen vi virkelig prøvde å treffe med linken mellom øl og sjømat.

Buktaøl 2014

IPA - 4,7%.

Buktaøl 2013

Brown Ale - forgjengeren til det som skulle bli Macks brown ale i smaksserien. 4,7%

Buktaøl 2012

Steam beer med innslag av fersk ingefær. 4,7%

Buktaøl 2011

Hveteøl - denne gangen på 4,7%.

Buktaøl 2010

Hveteøl, 7,2%. Nydelig øl, men litt for sterkt for festivalbruk.

Mt. Hood

Mt Hood2

Mt. Hood er vår amerikanske lager. Originalt brygget med Chinook, Cascade og Mt.Hood humle. Etter at vi justerte resepten og tok bort nettopp Mt. Hood humlen byttet vi navnet til Lemmy - slik vi kjenner ølet i dag.

Brygg

Amerikansk Lager

Tappet

21.01.2014

Yggdrasil

Et lagerøl gjæret med eikespon fra et gammelt gjæringskar fra Mack.

Brygg

Lager

Tappet

04.12.2012

Nissefant

Et juleøl med tilsetting av julete. Det viste seg dog å være utilfredsstillende hva angår julestemning, så vi tilsatte grønn kardemomme, stjerneanis, nellikspiker og kanelbark - og vipps! God jul!

Brygg

Ale

Tappet

29.10.2012

Vinterland IPA

Brygg

India Pale Ale

Tappet

24.09.2012

CCCP

Brygg

Ale

Tappet

24.09.2012

Bukta Steambeer

Tredje året med buktaøl. En varmgjæret lager, krydret med fersk ingefær. Gjestebryggere Robert Dyrnes og Christopher Madsvåg.

Brygg

Steam beer

Tappet

03.05.2012

American Brown Ale

En amerikansk brown ale med amerikansk humle, smakssatt med mjødurt.

Brygg

Brown Ale

Tappet

07.03.2012

Krøkebær Stout

En Irish Dry Stout med goldingshumle og krøkebær fra lofoten. Gjestebrygger Veronica Evertsen

Brygg

Stout

Tappet

12.05.2011

Skarven ESB

Extra Special Bitter, også laget til Skarven.

Brygg

Bitter

Tappet

11.11.2011

Skarven Jubileum Brown Ale

En Brown Ale laget til Skarven - puben, ikke fuglen.

Brygg

Brown Ale

Tappet

25.10.2011

Unni Ale

Et øl oppkalt etter den blonde krølltoppen på Ølhallen!

Brygg

Ale

Tappet

18.08.2011

IPA 2011

Brygg

India Pale Ale

Tappet

28.06.2011

Pale Ale

Formål: Lage en god Pale Ale med engelskSafale S 04 gjær, engelsk Willamette og Goldings humle, samt Weyermann Pale Ale Malt. Brygges 06.04.11 som en del av bryggerkurs med 13 deltagere fra næringslivet i regi av Spindelfisk. 

Brygg

Pale Ale

Tappet

26.04.2011

Porter Maximus

Heftig porter med mye av alt! Gjestebrygger Esben Rørnes

Brygg

Porter

Tappet

02.02.2011

1877

Prøvebrygging av det som skal lanseres som jubileumsøl for Mack.

Brygg

Pilsner

Tappet

06.06.2011

Saazer Pilsner

En lys, tsjekkisk pils med aromatisk humlepreg fra Saazer

Brygg

Pilsner

Tappet

11.06.2010

Porter

Utvikle et kraftig julebrygg med høy og aromatisk bitterhet.

Brygg

Porter

Tappet

05.05.2010

Red Vienna

Teste hvor rødt et øl kan bli. Bruker 25% Cara Red som er maks anbefalt av Weyermann. Fargen kommer fra Cara Red. Gjær 1522. Program Pils original. Medbryggere 3BIO ved Tromsdalen Videregående. Spalter er en tysk nobel humle og noe krydderaktig aroma.

Brygg

Vienna

Tappet

01.03.2008

Stout

Teste om det er mulig å lage en god Sweet Stout Kategori 13B med pilsnermalt, crystal og sjokolademalt. 1968 Spesial London Ale. Gjærtemperatur: 18-22°C Forgjæringsgrad: 67-71% Kraftig flokkulerende overgjær med rik, maltig karakter og balansert fruktighet. Denne gjærstammen er så flokkulerende at ekstra lufting og omrøring kreves.

Brygg

Stout

Tappet

02.03.2008

Nordlys Porter

Dette ølet blir en norsk porter som virkelig signalerer den norske natur og renhet. Einer og fjellbjørk tilsettes for å få dette så tradisjonelt norsk som mulig. Anbefalt fra Nordlysmat er 5 gram fjellbjørkeløv pr liter væske og 0,5 gram einebær/bar pr liter væske.

Brygg

Porter

Tappet

28.03.2008

Bier Forte

Brygg

Ale

Tappet

03.03.2008

Havrestout

En Imperial Stout med Bocca sjokolade tilsatt Nottingham gjær.

Brygg

Stout

Tappet

02.03.2008

Belgisk Ale

Brygg

Belgisk Ale

Tappet

11.10.2007

Lys Lager Nordlandskaia

Brygg

Lys lager

Tappet

11.10.2007

Dampøl

Utvikle en Steamer (hybridøl) med Macks standard lagergjær. Gjæringstemperatur 16-18°C i åpne gjæringskar. Medbrygger Marcus Buck

Brygg

Steam beer

Tappet

30.09.2007

Økologisk Bayer

Brygge en mørk, premium økologisk bayer. Humletype er økologisk Hallartau Tradition fra Tyskland med 6,6 % alfasyre. Organisk malt kommer fra Weyermann, Bamberg, Tyskland. Det brukes 1522-gjær 

Brygg

Bayer

Tappet

09.07.2007

Økologisk Pilsner

Økologisk pilsner er brygget på sertifisert pilsnermalt fra Weyerman, Tyskland og sertifisert humle fra Oldham Hop Haven, New Zeeland. Fargen er strågul og sannsynligvis det lyseste ølet produsert av Mack (farge 4,8 EBC). Humletypen Cascade gir en blomsteraktig aroma. Hele blomster er tilsatt i gjæringstanken. Ølet er middels bittert (17 EBU). Alkoholstyrken er 4,2 vol %.

Brygg

Pilsner

Tappet

26.04.2007

Arctic Arabica

Utvikle et kaffe øl bygget på Brown Ale. Det ble gjort forsøk med både La Montana og Tijuco Preto. La Montana smakte bedre enn Tijuco Preto i Brown Ale. Det ble forsøkt med 5, 10, 20, 30 og 40 ml kaffe pr 120 ml øl. Det beste resultatet ble 30 ml kaffe (110 g / 1,8 l kaffe) til 120 ml øl. Gjærstamme er 1318 London Ale III.

Smaking ble gjort 5/1-07 av Bjørn Helberg, Rune Lennart Andreassen og Christian Ødegård

(Red.anm; Det var smak av kaffe fra all øl som ble brygget på samme tanken i lang tid etterpå)

Brygg

Brown Ale

Tappet

03.04.2007

Mack Fatøl v.1.0

Utvikle et øl med litt mer farge og litt mer skum. Fargen kommer fra Dark Ale 30 og skummet fra Wheat Malt. Gjær 1522. Program Pils original. Medbrygger Rune Andreassen og Generell Mikrobiologi.

Brygg

Fatøl

Tappet

26.02.2007

Chocolate Porter

Utvikle en Chocolate Porter med Special London Ale jäst (Brewer's Choice 1968). Spesifikasjoner gjær: gjærtemperatur 18-22°C, forgjæringsgrad 67-71 %. Dette er en kraftig flokkulerende overgjær med rik, maltkarakter og balansert fruktighet. Denne gjærstamme trenger sannsynligvis ekstra beluftning og omrøring. Rune A skal brygge. Brygging 10.10.06.

Brygg

Porter

Tappet

11.01.2007

Lys Pilsner

Brygge en lys pilsner med humledosering som Bryggerikaia Bodø og meskeprogram som Lervig Aktiebryggeri. Victoria Bakken var medbrygger.

Brygg

Pilsner

Tappet

10.10.2006

St. Harald Trippel

Teste om det er mulig å lage en god trappist med Macks egen gjærstamme og i stående, lukkede tanker. Fagbrevkandidatene skal få prøve seg i praktisk brygging. 

Ølet ble destruert.

Brygg

Trippel

Tappet

20.09.2006

Juleøl 1936

En gjenskaping av en juleølresept fra 1936.

Brygg

Lager

Tappet

13.07.2006

Juletrend

Formålet her var å utvikle en rødt, lyst juleøl Rødfargen kommer fra ristet bygg. Som basis brukes SMRPRTY men bitterhet justeres opp til 20-22 BU i ferdig vare. I tillegg brukes Saaz som aromahumle. Denne tilsettes 5 min før kokeslutt for å få mest mulig aroma. Gjær 1522 (Red.anm: Mack-gjær).

Konklusjonen fra 2005:

"Fargen blir betydelig mørkere enn tenkt. Dette er naturlig ved slik tilsetning av røstet bygg med farge på 1100 – 1200. Volumet ble litt stort. Muligens blir ølet litt for alkoholsvakt og får for liten bitterhet.

For mørkt og ubalansert.

Destruert uke 26."

Brygg

Lager

Tappet

03.07.2006

Low Carb

Teste om det er mulig å lage god Low Carb med lengre mesking og ved bruk av sukker i slutten av koketiden. Mack-gjær ble brukt. (I slutten av resepten står følgende notis, med meget liten skrift: "Tanken var frosset og ble destruert 5/12-05")

Brygg

Low Carb

Tappet

07.12.2005

Abbey Ale

Brygge en lys pilsner med humledosering som Bryggerikaia Bodø og meskeprogram som Lervig Aktiebryggeri.

Brygg

Abbey Ale

Tappet

07.12.2005

Bitter

Formålet her var å teste om det er mulig å lage en Bitter med 1968 London ESB Ale Yeast i stående, lukkede tanker.

Brygg

Bitter

Tappet

27.10.2005

Barley Wine

Brygg

Barley Wine

Tappet

08.06.2005

Brown Ale

Formålet her var å teste om det er mulig å lage en god Brown Ale med 1968 SP London Wyeast 125 ml XL Small Pack i stående, lukkede tanker.

Brygg

Brown Ale

Tappet

04.03.2005

Hveteøl

Formålet her var å teste om det er mulig å lage godt hveteøl med Weihenstephan gjærstamme (Brewer’s Choice 3068) og i stående, lukkede tanker.

Brygg

Weissbier

Tappet

10.01.2005

Fire Drill

Tappet

18.03.2004

Laughing Salmon

Her var målet å utvikle et lyst øl med alkoholinnhold som samsvarer med skatteklasse A. Altså alkoholfritt

Brygg

Alkoholfritt

Tappet

09.03.2004

Summer Party

En lys og frisk lager, brygget med noe hvetemalt som gir en økt fruktighet. Ble løftet opp til fullskala-bryggeriet.

Brygg

Lys lager

Tappet

02.03.2004

Arctic Hammer 2000

Brygg

Ale

Tappet

14.02.2003

Ein Te

Brygg

Pilsner

Tappet

02.07.2003

Mack Jubileum

Brygg

Lager

Tappet

21.03.2002

Mack O'Glade Jul

Brygg

Bokøl

Tappet

19.02.2002

Mack Ambiguous Ale

Brygg

Brown Ale

Tappet

16.11.2001

Mack Blonde

Brygg

Blonde

Tappet

04.05.2001

Ludvig

Brygg

Mørk lager

Tappet

26.04.2001

Fembøring

Fembøring er et smaksrikt, velbalansert øl med en dyp rødlig farge og en rik, fruktig aroma med innslag av blant annet karamell. Den passer til tradisjonelle, norske matretter, og bør serveres ved litt høyere temperatur enn pils.

Brygg

Lager

Tappet

02.08.2001

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk